Bart De Wever neemt Muyters in bescherming

20/01/12 om 07:05 - Bijgewerkt om 07:05

N-VA-voorzitter Bart De Wever blijft zijn begrotingsminister steunen. "Een ongelukkig verstuurde mail is geen reden tot ontslag."

Bart De Wever neemt Muyters in bescherming

© Belga

N-VA-voorzitter Bart De Wever steunt zijn minister. "Ik heb gevraagd te blijven", klonk het. "Ik weet dat dit schade toebrengt aan de mens en aan de partij, maar dit is geen reden om ontslag te nemen", aldus De Wever.

De N-VA-voorzitter erkende dat de taal in de mail "onaanvaardbaar" was, maar ziet in een "ongelukkig" verstuurde mail geen reden tot ontslag. "Als iedereen die vandaag een ongelukkige mail verstuurt moest ontslagen worden, heeft er niemand morgen nog werk. Ook ik heb al ongelukkige mails verstuurd en ik daag de oppositie uit om te zeggen dat dat bij hen nog nooit is gebeurd", zei De Wever.

De Wever nam zijn minister in bescherming. "Politiek is oorlog en wij zijn zelf geen doetjes, maar wat er momenteel tegen Philippe opgevoerd wordt, is de grenzen van de goede oorlog voorbij".

Toch moest de N-VA-voorzitter erkennen dat het een zwarte dag is voor zijn partij. "Je hebt goede dagen, slechte dagen en bijzonder slechte dagen". (Belga/INM)

Onze partners