Bart De Wever: 'N-VA wil in 2014 in Vlaamse én federale regering'

15/06/13 om 14:33 - Bijgewerkt om 14:33

N-VA wil na de verkiezingen van 2014 in zowel de Vlaamse als de federale regering stappen, op voorwaarde dat de partij dan nog steeds de grootste is. Dat heeft voorzitter Bart De Wever gezegd.

Bart De Wever: 'N-VA wil in 2014 in Vlaamse én federale regering'

© ImageGlobe

N-VA wil na de verkiezingen van 2014 in zowel de Vlaamse als de federale regering stappen, op voorwaarde dat de partij dan nog steeds de grootste is. Dat heeft voorzitter Bart De Wever gezegd. Voor het eerst zegt hij dat zo direct. Uit een peiling van VTM en De Morgen blijkt dat twee op de drie Vlamingen (65 procent) vindt dat N-VA er als grootste partij bij moet zijn in de regering.

'Ik ben een van die 65 procent Vlamingen,' zo reageerde De Wever in het VTM-nieuws. 'Wij gaan er alles aan doen om in 2014 op alle niveaus de macht te nemen. Wij willen absoluut in de regering gaan, zowel in de federale als in de Vlaamse.'

Het is voor het eerst dat De Wever zo direct stelt dat N-VA in de federale regering wil. 'Natuurlijk is de vraag of de andere partijen met de N-VA een regering willen maken, eerst Vlaams en dan federaal,' zo voegde hij eraan toe.

Vlaamse regering

Nog volgens de peiling vindt een meerderheid van de Vlamingen dat de volgende Vlaamse coalitie moet bestaan uit N-VA en CD&V, eventueel aangevuld met Open VLD.

Lees meer over:

Onze partners