'Bart De Wever moet zich herpakken' (Freya Van den Bossche)

14/10/12 om 20:54 - Bijgewerkt om 20:54

De uithaal van Bart De Wever naar het federaal niveau onmiddellijk na zijn overwinning werd maar weinig gesmaakt bij SP.A-Groen in Gent.

Freya Van den Bossche, lijstduwer van SP.A-Groen in Gent, verbaasde zich over de speech van Bart De Wever, die zijn overwinning aangreep om het woord te richten tot Elio Di Rupo.

"Zijn toespraak zou moeten gaan over de toekomst van Antwerpen en enkel daarover. Ik hoop dat hij zich zal herpakken", zei Van den Bossche.

Hartzeer voor Antwerpen
De Vlaamse minister verklaarde hartzeer te hebben voor Antwerpen, waar de SP.A niet op kon tegen De Wever. "Het is een fantastische stad, waar zoveel is veranderd", zei ze.

In Gent haalt SP.A-Groen wel een zeer goed resultaat. "De verklaring is natuurlijk een fantastische burgemeester, maar ook de samenwerking met Groen. We hebben elkaar gevonden en kunnen versterken. Ik ben blij dat Gent zo positief, zo toekomstgericht heeft gestemd."

Van den Bossche rekent erop dat de Vlaamse regering gewoon voort kan werken, met SP.A en N-VA in de rangen. "Ik verwacht dat we nog rustig anderhalf jaar kunnen voortbesturen."

Niet gepermitteerd Ook Vlaams parlementslid en SP.A-Groen-kandidaat Filip Watteeuw vindt het vreemd dat Bart De Wever zijn overwinning onmiddellijk vertaalt naar het federaal niveau. Dat is eigenlijk niet gepermitteerd."

In Gent heeft Filip Watteeuw naar eigen zeggen veel respect ondervonden bij SP.A en de andere lijsttrekkers. (Belga/TE)

Onze partners