'Bart De Wever met de begrotingsbillen bloot'

25/08/16 om 16:27 - Bijgewerkt om 16:26

"De verkiezingsbeloften van N-VA zijn nog minder waard dan het papier waarop ze gedrukt zijn." Dat besluit Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken na de uitspraken van N-VA-minister van Financiën Johan Van Overtveldt over het begrotingsevenwicht in 2018. "Dit is het bewijs dat men de PS blijkbaar niet nodig heeft om een PS-beleid te voeren. Bart De Wever staat met de begrotingsbillen bloot."

'Bart De Wever met de begrotingsbillen bloot'

© Belga

"Als er voldoende structurele en zeer belangrijke hervormingen gebeuren die maken dat de structurele veerkracht van onze economie verhoogt, dan denk ik dat je de discussie over het begrotingsevenwicht niet strak in termen van een bepaald jaar moet voeren", zo liet Van OVvrtveldt woensdagavond verstaan in het VRT-journaal.

Ook de coalitiepartners houden niet langer mordicus vast aan het evenwicht tegen 2018. "De etterende begroting van de regering Michel-De Wever botst frontaal met De Wevers eigen 'show me the money-uitspraak'", besluit Van Grieken. "Ettelijke overschattingen van inkomsten, een indexsprong, massieve accijns- en btw-verhogingen en een gepeperde asielfactuur later worden de dure eden naar de politieke prullenmand verwezen."

De combinatie met de door N-VA beloofde communautaire standstill maakt de "budgettaire vaandelvlucht" echter bijzonder zuur, besluit Vlaams Belang. "Van hun belofte om in ruil voor het bevriezen van de Vlaamse eisen sociaal-economisch orde op zaken te stellen, schiet niets over. De vraag wat deze partij nog in deze regering doet of wat hun precieze meerwaarde is, kan zelfs het orakel van Delphi niet beantwoorden." (Belga/NSK)

Onze partners