Bart De Wever: 'Liefst wil ik burgemeester in Antwerpen blijven'

06/11/13 om 08:12 - Bijgewerkt om 08:12

N-VA-voorzitter Bart De Wever wil naar eigen zeggen liefst Antwerps burgemeester blijven. 'Dat is de enige post waarvoor ik ooit kandidaat ben geweest. Maar in de politiek liggen wat je graag doet en wat je moet doen niet altijd samen.'

Bart De Wever: 'Liefst wil ik burgemeester in Antwerpen blijven'

N-VA-voorzitter Bart De Wever © BELGA

De uitdaging bij de verkiezingen van volgend jaar ligt op het federale niveau. Dat heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever verklaard in Reyers Laat op Canvas. De Wever zei niet expliciet dat hij dus ook op een federale lijst zal staan en verklaarde liefst op het Schoon Verdiep te willen blijven.

'Uitdaging op federaal niveau'

De Wever reageerde voor het eerst op de reacties die er kwamen op de voorstellen die zijn partij vorige week lanceerde over het confederalisme. Die doen hem naar eigen zeggen denken aan de reacties die er indertijd kwamen op het federalisme.

"De eerste die iets lanceert, krijgt de wind van voren, en nadien vindt iedereen het logisch", stelde De Wever.

Hij denkt dat bij de stembusslag van volgend jaar - wanneer er zowel federale en Vlaamse als Europese verkiezingen zijn - de uitdaging voor zijn partij op het federale niveau ligt.

Saneringsregering

"Het gaat om een regering met N-VA of een regering met PS - een saneringsregering of een belastingsregering. Dat lijkt me de inzet van de verkiezingen", aldus nog de N-VA-voorzitter.

Hij wil naar eigen zeggen liefst Antwerps burgemeester blijven. "Dat is de enige post waarvoor ik ooit kandidaat ben geweest. Maar in de politiek liggen wat je graag doet en wat je moet doen niet altijd samen". (Belga/AVE)

Onze partners