Bart De Wever: "Kritiek De Gucht en Lanoye raakt mijn koude kleren niet"

04/08/13 om 20:45 - Bijgewerkt om 20:45

Tom Lanoye en Karel De Gucht spuwden hun gal over Bart De Wever en de N-VA in de weekendkranten. De Wever reageert vanuit zijn vakantieoord Venetië: "Dit raakt mijn koude kleren niet".

Bart De Wever: "Kritiek De Gucht en Lanoye raakt mijn koude kleren niet"

© Belga

Auteur Tom Lanoye liet zich in La Libre Belgique negatief uit over het Antwerps beleid onder burgemeester Bart De Wever, dat met name nadelig is voor zijn collega-artiesten. Hij noemde de partij van De Wever ook hypocriet.

Ook Karel De Gucht haalde in de weekendkranten uit naar Bart De Wever: "Je ziet nationalistische bloedlijnen bij de aanhang van De Wever. Dat is gevaarlijk. Alles wat er de afgelopen honderd jaar is misgegaan in Europa, is het gevolg van nationalisme. We moeten resoluter ingaan tegen de argumentatie van N-VA."

Een aanvankelijk nietsvermoedende Bart De Wever heeft gereageerd op de uitlatingen van De Gucht en Lanoye. "Meneer De Gucht en meneer Lanoye, dat is letterlijk en figuurlijk ver van mijn bed. Als zij hun vakantie willen spenderen met over mij te spreken, mogen ze dat gerust doen. Dat raakt mijn koude kleren echt niet", zegt hij tegenover Vtm. (MI)

Onze partners