Bart De Wever is populairste politicus

07/10/11 om 18:14 - Bijgewerkt om 18:14

Bart De Wever is nog altijd de populairste politicus, al moet hij wel wat procentpunten inleveren. Minister-president Kris Peeters staat op de tweede plaats.

Bart De Wever is populairste politicus

© Belga

Bart De Wever staat voor de vijfde maal aan de top in de pop poll. Maar de populariteit van de N-VA-voorzitter daalt in de peiling van VRT en De Standaard wel van 53 naar 45 procent. Dat is slechts 3 procent meer dan Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V), die comfortabel op twee blijft.

De peiling leert nog dat er zowat evenveel Vlamingen voorstander zijn van een regering met N-VA dan van een regering zonder de partij van De Wever. Gewezen koninklijk onderhandelaar Johan Vande Lanotte (SP.A) wipt over ontslagnemend premier Yves Leterme (CD&V) naar de derde plaats in de populariteitspoll. Oud-SP.A-politicus Frank Vandenbroucke blijft op vijf staan, voor Vlaams minister Hilde Crevits en de opvallendste stijger, minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open VLD), die van 15 naar 7 stijgt, net voor haar partijvoorzitter Alexander De Croo. Zijn collega's Bruno Tobback en Wouter Beke sluiten de top 10.

Vertrouwen in Leterme blijft

Het vertrouwen in de uittredende federale regering zakt naar 39 procent, terwijl premier Yves Leterme zelf het vertrouwen blijft genieten van 56 procent van de ondervraagden. De Vlaamse regering kan met 57 procent op meer steun rekenen dan de federale bewindsploeg. Minister-president Kris Peeters scoort met 68 procent nog hoger. (Belga/INM)

Onze partners