'Bart De Wever is een bedreiging voor de toekomst van België'

13/12/11 om 12:04 - Bijgewerkt om 12:04

Wat denken de Belgen over Bart De Wever? De Franstalige tv-zender RTL deed een peiling die (uiteraard) grote verschillen optekende tussen Walen en Vlamingen.

80,2 procent van de Franstaligen denkt dat Bart De Wever een bedreiging is voor de toekomst van België. Niet meer dan 27 procent van de Vlamingen is het daar mee eens. Het gaat dan deels nog om Nederlandstaligen in Brussel.

Brussel

Verspreid over de regio's is Bart De Wever een bedreiging voor 79 procent van de inwoners van Wallonië, voor 64,2 procent van de inwoners van Brussel en voor 23,5 procent van de inwoners van Vlaanderen.

Bijna 9 op 10 Franssprekende Belgen (87,3 procent) gelooft dat Bart de Wever een negatief beeld ophangt van de Franstaligen. Iets meer dan de helft van de Vlamingen (52,4 procent) gelooft dat ook.

Premier Bart De Wever

Uit dezelfde peiling blijkt dat 31,7 procent van de Vlamingen denkt dat Bart De Wever de beste premier voor België zou zijn terwijl 53,4 procent van de Walen ervan overtuigd is dat er geen betere eerste minister is dan Elio Di Rupo.

Bart De Wever is vanavond te gast in Grand Direct op RTL. Voor het eerst sinds lang spreekt hij in de Franstalige media. Voor deze gelegenheid liet RTL door het bureau iVox een peiling uitvoeren bij iets meer dan 1.000 Belgen. (EE)

Lees meer over:

Onze partners