Bart De Wever hekelt ‘obesitas’-regering

© EPA

N-VA-voorzitter Bart De Wever omschrijft de regering-Di Rupo als een “obesitas”-regering. De 19 leden zijn een slecht signaal naar de bevolking die zal moeten besparen en inleveren, luidt het.

Hij hekelt ook de marathon om de bevoegdheden en de posten te verdelen. Dat nam meer tijd in beslag dan de discussie over asiel en migratie, is bij de N-VA te horen.

De ploeg van Elio Di Rupo telt weliswaar twee ministers minder, maar omdat de Franstaligen in de meerderheid zijn, werden nog zes staatssecretarisssen aan toe gevoegd wat de verhouding brengt op 10 Vlamingen en 9 Franstaligen. Maar in het kernkabinet of in de ministerraad – de twee echte organen waar beslissingen genomen worden – blijven de Franstaligen in de meerderheid, vindt de N-VA. In Vandaag (Radio 1) wees De Wever erop dat de liberalen de staatssecretarissen gingen afschaffen.

Daarbij komt nog dat de regering Di Rupo in de Kamer gesteund zal worden door 80% van de Franstaligen en slechts 49% van de Vlamingen, klinkt het nog bij N-VA. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content