Bart De Wever: Geen homo-T-shirts achter Antwerpse loketten

02/02/13 om 04:59 - Bijgewerkt om 04:59

Loketbeambten bij de stad Antwerpen mogen geen T-shirt dragen waarmee ze duidelijk maken dat ze homoseksueel zijn. Dat zegt de nieuwe burgemeester Bart De Wever.

"Elke vorm van expressie is begrensd", stelt De Wever in De Standaard en Het Nieuwsblad. "Dat is bij uitstek zo als je namens de stad Antwerpen aan een loket zit. Mag een vrouw een hoofddoek dragen? Uiteraard. Maar niet achter een loket. Wie het gezicht is van de stad Antwerpen, wordt neutraliteit opgelegd."

Obediëntie

"Een loketbeambte mag ook geen T-shirt dragen met het opschrift 'Eigen volk eerst'", zegt De Wever. "Ik wil ook niet dat iemand met een regenboog T-shirt achter het loket zit. Omdat een homoseksueel via een dergelijke symboliek duidelijk maakt dat hij of zij die obediëntie is toegedaan. En andere mensen herkennen dat."

Geen boodschap

De Wever benadrukt in het gesprek dat hij niets tegen homo's heeft. "Integendeel. Maar vind ik dat je met zo'n T-shirt achter een loket kunt zitten? Nee. Ik wil bescheiden uitingen van individuele identiteit door de vingers zien, maar een klant bij de stad Antwerpen heeft er geen boodschap aan te weten dat de loketbeambte een homoseksuele islamiet is die voor Vlaams Belang stemt." (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners