Bart De Wever: 'Dit is voor mij een onmogelijke situatie'

07/11/12 om 20:50 - Bijgewerkt om 20:50

Ook Bart De Wever erkent nu expliciet dat de Antwerpse onderhandelingen over een nieuwe bestuurscoalitie muurvast zitten.

Bart De Wever: 'Dit is voor mij een onmogelijke situatie'

© Belga

Ook Bart De Wever erkent nu expliciet dat de Antwerpse onderhandelingen over een nieuwe bestuurscoalitie muurvast zitten. Dat hij Groen niet meer kan betrekken bij de formatie omwille van het conflict over het mobiliteitsdossier en de Stadslijst van sp.a en CD&V enkel in een coalitie wil met Groen, noemt De Wever een "onmogelijke situatie". Die uitspraak deed hij in Villa Politica op Eén.

"Je zit met twee partijen die ook in de Vlaamse regering zitten en die dus de stabiliteit van die regering hoog in het vaandel zouden moeten dragen", zegt De Wever. "Ze zouden ook moeten vasthouden aan het beleid dat ze samen mee hebben beslist, zowel op stadsniveau als in de Vlaamse regering", verwijst hij naar het bestaande compromis over het uitvoeren van een ondertunneld BAM-tracé. Dat net diezelfde sp.a en CD&V er absoluut een partij bij willen "die dit allemaal op de helling wil zetten" zegt de formateur niet te begrijpen. "Ik kan blijkbaar niet met Groen, maar ook niet zonder", stelt hij vast.

Toch geeft De Wever de hoop nog niet op. Hij wacht het antwoord van de Stadslijst en Open Vld op een nieuw voorstel af. "Ik ga niet aan een nieuwe nota werken, maar ik had wel al een plan-B klaar". Hij is naar eigen zeggen momenteel "volop bezig", en "hoe minder u op de scène ziet, hoe meer er daadwerkelijk gebeurt". (Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners