Bart De Wever: 'Dit is mijn laatste termijn als voorzitter'

03/12/12 om 07:46 - Bijgewerkt om 07:46

N-VA-voorzitter Bart De Wever zegt dat hij 'half december' een berstuursakkoord voor Antwerpen wil hebben. Hij bevestigt dat hij aan zijn laatste termijn als voorzitter bezig is.

Bart De Wever: 'Dit is mijn laatste termijn als voorzitter'

© Belga

Toekomstig Antwerps burgemeester Bart De Wever wil "half december" klaar zijn met de onderhandelingen over een bestuursakkoord. "We zitten nu halfweg de eerste lezing van de teksten, maar de sfeer is ontzettend goed", zegt hij in De Zondag.

De N-VA-voorzitter wil voor het eind van dit jaar ook duidelijkheid over het voorzitterschap van zijn partij tot 2014.

Zonder socialisten

De Wever erkent in De Zondag dat hij de coalitie heeft die hij altijd wilde. "Dat geef ik toe. Het heeft vier weken geduurd, maar daarna is alles snel gegaan", klinkt het. "Ik kon niet voorspellen dat CD&V afzonderlijk zou verder willen, maar heb altijd duidelijk aangegeven dat ik zonder socialisten wou besturen."

Verkiezingen

Waar de Vlaams-nationalist voor het eind van dit jaar ook duidelijkheid over wil, is "over hoe mijn partij best naar die verkiezingen trekt en hoe we het voorzitterschap tot 2014 zullen invullen". "Er is maar één zekerheid: ik ben aan mijn laatste termijn als voorzitter bezig en die loopt begin 2014 af", besluit hij. (Belga/EE)

Onze partners