Bart De Wever: 'Conflict in Gaza niet gebruiken om gemeenschappen tegen elkaar op te zetten'

01/08/14 om 13:21 - Bijgewerkt om 13:25

Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever betreurt dat "de laatste weken het aantal antisemitische incidenten is toegenomen" in ons land.

De Wever: 'Conflict in Gaza niet gebruiken om gemeenschappen tegen elkaar op te zetten'

Bart De Wever (N-VA) © BELGAIMAGE

De Wever verwijst onder meer naar het nieuws dat een arts van de wachtdienst zou geweigerd hebben een joodse Antwerpse vrouw te behandelen. Hij roept om eventuele verontwaardiging over het lopende conflict in de Gazastrook niet te gebruiken om gemeenschappen in ons land tegen elkaar op te zetten en stelt dat hij er alvast samen met zijn Antwerpse politiediensten "nauwgezet en ten strengste op zal toezien dat alle gemeenschappen in mijn stad in vrede en zonder angst kunnen leven".

De Wever veroordeelt in zijn reactie elke vorm van racisme of antisemitisme en vraagt om de sereniteit te bewaren. "We zijn allemaal aangegrepen door de gebeurtenissen in het Midden-Oosten en we willen allemaal dat er zo snel mogelijk vrede komt", stelt hij. "Maar het is belangrijk dat we steeds de gave des onderscheid bewaren en klaar het verschil zien tussen de situatie hier en in het Midden-Oosten." Volgens de Antwerpse burgervader is het "vanuit intellectueel en menselijk oogpunt volstrekt ridicuul om de joodse gemeenschap in ons land verantwoordelijk te stellen voor het oorlogsgeweld in het Midden-Oosten, net zoals het volstrekt ridicuul is de moslimgemeenschap verantwoordelijk te stellen voor terreurdaden gepleegd door fundamentalisten". (Belga/TE)

Onze partners