Bart De Wever beste politieke 'communicator' van 2012 voor Franstalige journalisten

19/12/12 om 21:18 - Bijgewerkt om 21:18

N-VA-voorzitter Bart De Wever is bij de uitreiking van de Lobby Awards van het gelijknamige blad verkozen tot beste communicator van de Belgische politieke klasse.

Bart De Wever beste politieke 'communicator' van 2012 voor Franstalige journalisten

© Belga

N-VA-voorzitter Bart De Wever is bij de uitreiking van de Lobby Awards van het gelijknamige blad verkozen tot beste communicator van de Belgische politieke klasse. De Wever volgt premier Elio Di Rupo op, die dit jaar op plaats vier eindigde.

De vicepremiers Laurette Onkelinx (PS) en Didier Reynders (MR) eindigden op twee en drie. De rangschikking werd opgesteld door Franstalige politieke journalisten. "Ik ben blij met deze onderscheiding. Aan politiek doen, is in de eerste plaats communiceren. Het feit dat journalisten, die mijn ideeën niet delen, mijn talenten op dat vlak erkennen, verheugt me. Dat bewijst hun objectiviteit", stelde De Wever in een reactie aan Lobby.

Onkelinx 'behoedster socialistische tempel'

Didier Reynders werd tweede voor zijn talent om op de actualiteit te reageren, Laurette Onkelinx haalde de derde plaats omwille van de coherentie van haar discours. "Ze is ontegensprekelijk de behoedster van de socialistische tempel", meent de jury. "Gelukkig voor de Keizerlaan - het hoofdkwartier van de PS", luidt het nog. De jury was immers erg ontgoocheld in de andere socialistische tenoren in 2012.

Zo eindigt premier Di Rupo pas op vier, PS-voorzitter Thierry Giet zelfs 78ste en laatste. De MR is het best vertegenwoordigd met vijf mensen, één meer dan PS en Ecolo. Ecolo-Kamerlid Georges Gilkinet werd bekroond als "belofte van het jaar". (Belga/SD)

Onze partners