Bart De Wever Belg van het Jaar op Knack.be

25/12/11 om 08:04 - Bijgewerkt om 08:04

Bart De Wever is door de bezoekers van Knack.be verkozen tot Belg van het Jaar. De Wever reageert verheugd. Elio Di Rupo eindigt op de negende plaats.

Bart De Wever Belg van het Jaar op Knack.be

© Belga

Ga hier naar de resultaten: Belg van het Jaar 2011

Bart De Wever is door de bezoekers van Knack.be verkozen tot Belg van het Jaar. Hij won deze verkiezing met ruime voorsprong op Nathalie Meskens en Wouter Beke. De Belgische spaarder en Philippe Gilbert maken de top 5 vol.

De Wever reageert verheugd: '2011 was een bijzonder zwaar jaar. Dan doet het deugd dat de vele inspanningen die ik het voorbije jaar geleverd heb, door vele mensen gewaardeerd worden. Knack is een medium voor politieke meerwaardezoekers. Het compliment van hun lezers apprecieer ik dan ook ten zeerste.'

'Anderzijds wil ik mezelf ook relativeren,' zegt De Wever. 'De echte mensen van het jaar zijn voor mij de vele vrijwilligers die zich dagdagelijks belangeloos inzetten voor een goed doel, vereniging, parochie, buurt of hulpbehoevende familieleden.'

Kersvers premier Elio Di Rupo eindigt negende. Hij moet prins Laurent, Eden Hazard en de beweging 99 procent nog voor laten gaan. De politici deden het algemeen niet slecht in deze verkiezing.

De Wever kreeg meer dan 12.000 stemmen achter zijn naam. Hij laat daarmee concurrenten Wouter Beke (CD&V), Alexander De Croo (Open VLD), Bruno Tobback (SP.A) en Wouter Van Besien (Groen!) op een respectabele afstand.

De online verkiezing van de Belg van het Jaar liep van 1 tot en 24 december op deze website. Er namen meer dan 40.000 mensen aan deel.

Knack.beKies hier de beste Knack-cover van 2011

Belg van het Jaar 2011
1. Bart De Wever
2. Nathalie Meskens
3. Wouter Beke
4. De Belgische spaarder
5. Philippe Gilbert
6. 99 procent
7. Eden Hazard
8 Prins Laurent
9. Elio Di Rupo
10. Alexander De Croo

Bekijk hier de volledige resultaten van de Belg van het Jaar

Onze partners