'Ballenkraam Di Rupo is belegen N-VA-humor'

18/09/11 om 12:23 - Bijgewerkt om 12:23

'Het is typische belegen N-VA-studentenhumor," zegt ontslagnemend SP.A-voorzitter Caroline Gennez in een reactie op het feit dat de N-VA een ballenkraam heeft opgesteld waar mensen met ballen kunnen gooien op Elio Di Rupo.

Afscheidnemend sp.a-voorzitter Caroline Gennez betreurt dat de N-VA zaterdag op de jaarmarkt in Beersel een kraam heeft opgesteld waar mensen met ballen naar een afbeelding van Elio Di Rupo konden gooien. "Het is de typische belegen N-VA-studentenhumor", aldus Gennez zondag in De Zevende Dag.

"Ik vind het spijtig. Men denkt altijd de man en vrouw te moeten spelen", zei ze. Zaterdag was er wat commotie ontstaan rond een standje van de N-VA op de jaarmarkt in Beersel. Mensen konden er met ballen gooien naar een tekening van Elio Di Rupo.

Een manneke met een strik

Volgens N-VA-ondervoorzitter Ben Weyts ging het gewoon om de contouren van "een manneke met een strik" en was er enkel sprake van "een spelletje met een knipoog".

Uit de reacties op Twitter bleek dat niet iedereen de N-VA-actie kon smaken. "Sommige mensen nemen ook aanstoot aan alles. Als dit bij sommige mensen in het verkeerde keelgat schiet, is dat hun zaak", aldus Weyts. (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners