Bacquelaine kandidaat-voorzitter MR

21/12/10 om 16:39 - Bijgewerkt om 16:39

De Kamerfractieleider heeft zijn kandidatuur dinsdag toegelicht. iDe nieuwe voorzitter treedt op 14 februari in functie.

MR-Kamerfractieleider Daniel Bacquelaine heeft dinsdag zijn kandidatuur gesteld voor het voorzitterschap van de Franstalige liberalen.

Eerder stelde ontslagnemend minister voor Ontwikkelingsssamenwerking Charles Michel zijn kandidatuur voor de opvolging van huidig partijvoorzitter Didier Reynders.

Bacquelaine staat bekend als een getrouwe van Reynders, maar benadrukte dinsdag bij de voorstelling van zijn kandidatuur dat hij niet diens kandidaat is. 'Ik ben trouw aan Reynders, maar dat betekent niet dat mijn kandidatuur degene is van deze of gene clan', aldus Bacquelaine.

Hij vatte zijn programma dinsdag samen als 'De rust herstellen, durven en samen winnen'. Bacquelaine benadrukte dat de MR zich duidelijk moet positioneren ten aanzien van het 'links kartel'.

Op 14 februari nieuwe voorzitter De partij besliste maandag dat de nieuwe voorzitter op 14 februari
2011 in functie zal treden met een mandaat voor vier jaar (tot februari 2015). Kandidaturen voor de opvolging van Didier Reynders moeten ten laatste op 4 januari binnen zijn.

De stemming gebeurt per brief. De winnaar moet meer dan de helft van de stemmen halen. Indien dat na de eerste stemronde niet het geval is, volgt er een tweede ronde met de twee kandidaten met de hoogste score.

Onze partners