Avondspits in de knoei door sneeuwval

01/12/10 om 19:24 - Bijgewerkt om 19:24

Op een bepaald moment stond er een file van ongeveer 540 kilometer. Omstreeks 21 uur was er nog een file van 250 kilometer.

De avondspits heeft woensdag fel te lijden gehad onder sneeuwval. Op een bepaald moment stond er een file van 540 kilometer. Woensdagavond omstreeks 21 uur stond er nog zowat 250 kilometer file op de Belgische wegen.

Door de plotse sneeuwval ontstond woensdag in de vooravond gladheid op de wegen in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant, aldus het Agentschap Wegen en Verkeer en het Vlaams Verkeerscentrum.

Van de ongeveer 540 kilometer file op de Belgische wegen stond ongeveer twee derde in Vlaanderen. Veel hinder was er op de E17 tussen Sint-Niklaas en Waregem, de E40 Brussel-Oostende en alle verbindingen naar Wallonië, zoals de E411.

250 kilometer file omstreeks 21 uur

Omstreeks 21 uur bedroeg de file nog altijd zowat 250 kilometer, ongeveer gelijk verdeeld over Vlaanderen en Wallonië. De grootste problemen als gevolg van de sneeuwval deden zich toen voor ten zuiden van Brussel en in Waals-Brabant, Vlaams-Brabant en Namen.

Volgens de laatste weersverwachtingen van woensdag zou het de hele nacht blijven sneeuwen. Er dreigt lichte sneeuwval tijdens de ochtendspits van donderdag die in de loop van de dag zal aanhouden.

De strooidiensten waren woensdagavond in de weer om de gladheid te bestrijden. Woensdagnacht wordt preventief gestrooid. Sinds vorige week woensdagavond werd al 8.300 ton zout gestrooid.

Lees meer over:

Onze partners