'Automobilisten moeten in opstand komen'

23/01/12 om 06:57 - Bijgewerkt om 06:57

Automobilistenorganisatie Touring roept automobilisten op om in opstand te komen tegen de regering 'die het geld altijd bij de chauffeurs ophaalt.' Touring zoekt uit hoe het een 'Syndicaat van de Automobilisten' kan oprichten.

'Automobilisten moeten in opstand komen'

© Belga

Automobilistenorganisatie Touring pikt het niet dat een nieuwe reeks maatregelen de chauffeurs nu al in totaal 15 miljard euro armer maakt. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

"De automobilist is vandaag al goed voor 13,9 miljard euro opbrengsten aan de staat. Volgens de nieuwe berekeningen en nieuwe beslissingen van de regering komt daar nog eens 1,1 miljard bij in amper één jaar tijd. Hallucinant", zegt Danny Smagghe, woordvoerder van Touring.

'Genoeg geweest'

"Het is nu écht genoeg geweest. De overheid moet stoppen met het geld altijd maar bij de chauffeurs op te halen", aldus Smagghe. "Op de duur hebben we geen centen meer over om nog aan andere zaken te spenderen. En dan draait onze economie vierkant. Het kabinet van financiënminister Steven Vanackere geeft niet thuis als we erover willen praten. Dat pikken we niet."

"We eisen minder brandstofaccijnzen", luidt het. "De chauffeurs zouden in opstand moeten komen. Met de oprichting van een syndicaat voor automobilisten kunnen we desnoods het verkeer platleggen."

'Syndicaat van de Automobilisten'

Touring wil nu de minister via parlementaire commissies interpelleren en laat juristen uitvlooien hoe het een heus 'Syndicaat van de Automobilisten' kan oprichten. "Zo kunnen we concrete acties houden", luidt het.

Ook bij automobielfederatie Febiac zijn ze het beu dat bestuurders almaar meer moeten afdragen. "Wij vragen ons stilaan af waar dit gaat eindigen", zegt woordvoerder Joost Kaesemans. (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners