Autoloze Zondag in Brussel en 20 Vlaamse steden

16/09/12 om 10:39 - Bijgewerkt om 10:39

In 20 Vlaamse steden en in Brussel is het Autoloze Zondag. Wie de stad in wil, kan dat enkel te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer.

Verxchillende Vlaamse steden en gemeenten en Brussel organiseren opnieuw een Autoloze Zondag. Auto's maken plaats voor alternatieve vervoersmiddelen en worden er allerhande activiteiten georganiseerd.

Autoloze Zondag kadert in de Week van Vervoering in Brussel en in de Week van de Mobiliteit in Vlaanderen, die plaatsvinden van 16 tot en met 22 september. De centra van onder meer Brussel, Antwerpen, Brugge, Gent en Mechelen autovrij. In totaal doen 20 steden en gemeenten mee.

De Autoloze Zondag geldt voor iedereen, behalve voor het openbaar vervoer, taxi's, bussen en hulp-, orde- en openbare diensten.

Verkeersleefbaarheid

"Tijdens de Autoloze Zondag ervaren bezoekers, bewoners en gemeentebestuur hoe autovrije straten bijdragen tot een verhoging van de kwaliteit van de openbare ruimte en de verbetering van de verkeersleefbaarheid", luidt het op de website van de organisatie.

De steden en gemeenten organiseren verschillende activiteiten. Zo kunnen de mensen in Brussel bijvoorbeeld elektrische fietsen testen, krijgen treinreizigers in Antwerpen gezelschap van een theatergroep en wordt er in Gent een fietstocht georganiseerd langs de groene zones van de stad.

Bovendien kunnen de mensen zich goedkoper verplaatsen met het openbaar vervoer. (Belga/EE)

Deze steden en gemeenten nemen deel aan Autoloze Zondag
Aarstelaar
Antwerpen
Asse
Blankenberge
Brugge
Brussel
Gent
Halle
Ham
Herne
Hoogstraten
Lier
Lommel
Mechelen
Ninove
Pepingen
Sint-Martens-Latem
Ternat
Vilvoorde
Wevelgem
Zemst.

Onze partners