'Assisenproces De Gelder pas medio 2011'

25/06/10 om 11:33 - Bijgewerkt om 11:33

Bijkomend onderzoek door een farmacoloog zorgt voor vertraging.

Een assisenproces tegen Kim De Gelder wordt pas medio 2011 verwacht. Bijkomend onderzoek door een farmacoloog zorgt voor vertraging. De raadkamer in Dendermonde heeft de aanheouding van De Gelder intussen weer met drie maanden verlengd.

Twee weken geleden besliste de kamer van inbeschuldiging stelling niet in te gaan op de vraag van de verdediging om een nieuw college van gerechtspsychiaters een onderzoek te laten doen naar De Gelder. De jongeman bracht begin 2009 een vrouw en twee kinderen om het leven in een crèche en doodde een week daarvoor een bejaarde vrouw.

De KI besliste wel dat de onderzoeksrechter in Dendermonde een
apotheker als deskundige moet aanstellen om na te gaan welke medicatie De Gelder genomen heeft sinds hij aangehouden werd.

Dat zorgt voor vertraging omdat de raadkamer De Gelder nog niet naar de KI kan verwijzen met het oog op een assisenproces. Het onderzoe naar de feiten die werden gepleegd door De Gelder is intussen afgerond.

Maar pas nadat het bijkomende onderzoek is uitgevoerd, kan het parket een eindvordering opstellen. In gerechtskringen wordt verwacht dat het assisenproces tegen De Gelder pas medio 2011 zal plaatshebben.

Lees meer over:

Onze partners