"Antwerpse schepen Van Campenhout naar N-VA"

30/08/11 om 06:50 - Bijgewerkt om 06:50

De Antwerpse schepen Ludo Van Campenhout, ex-Open VLD, zou zich in september aansluiten bij de N-VA. Volgens N-VA Stad Antwerpen is er nog niets beslist.

Volgens Fons Duchateau, de voorzitter van N-VA Stad Antwerpen, valt de beslissing pas in het najaar en wordt ze genomen door
het lokale bestuur van de Vlaamsnationalisten. De voorzitter van de Antwerpse afdeling bevestigt dat er gesprekken met Van Campenhout worden gevoerd en dat die constructief verlopen.

Duchateau beklemtoont dat ze tot doel hebben na te gaan of de visies van de schepen en van de N-VA beleidsmatig en programmatorisch gelijklopend zijn. Ze zouden niet over plaatsen op kieslijsten gaan.

Oosterweelverbinding
Van Campenhout botste in september vorig jaar frontaal met zijn partij na de beslissing over de Oosterweelverbinding. Hij stapte toen uit Open VLD en zetelt sindsdien als onafhankelijke in het Antwerpse schepencollege. Hij werd de voorbije maanden niet alleen gelinkt aan de N-VA, maar ook aan de SP.A van burgemeester Patrick Janssens, zo schrijft de krant De Morgen.

Ludo Van Campenhout zelf lost voorlopig niets. "Ik maak mijn keuze pas bekend in september", zegt hij. (Belga/TE)

Onze partners