Antwerpse politie klist maandelijks 73 drugsdealers

20/03/14 om 05:25 - Bijgewerkt om 05:25

De Antwerpse politie schreef vorig jaar 2500 PV's uit voor drugs, 500 meer dan in 2012. Dit jaar gaat het aantal richting 3000. Maandelijks lopen gemiddeld 73 dealers tegen de lamp.

Antwerpse politie klist maandelijks 73 drugsdealers

Antwerpse politieagenten patrouilleren in de Seefhoek. © BELGA

Dat staat in de Gazet van Antwerpen. De 'war on drugs' (strijd tegen drugs) is een prioriteit van Antwerps burgemeester Bart De Wever. Het stadsbestuur en het parket begonnen in september met een nieuwe aanpak van het drugsbezit. Daarbij kwamen ook mensen die softdrugs op zak hebben in het vizier. Het nieuwe instrument hierbij is de Onmiddellijke Minnelijke Schikking (OMS): een boete van 75 euro voor het bezit van cannabis, en 150 euro voor het bezit van harddrugs.

Tussen september en februari kregen 864 mensen zo'n OMS: 568 Belgen en 296 niet-Belgen. Wie weigert te betalen en niet in Antwerpen woont, wordt doorverwezen naar de rechtbank. De Antwerpenaars worden eerst doorverwezen naar de hulpverlening.

Ook de dealers ontsnappen niet aan de verhoogde inspanningen. Sinds september worden elke maand gemiddeld 73 dealers voorgeleid bij de onderzoeksrechter. (Belga/TV)

Onze partners