Antwerpse gemeenteraad voortaan online te volgen via livestream

11/12/15 om 11:10 - Bijgewerkt om 11:10

De eerste gemeenteraadszitting die live te volgen zal zijn, is die van maandag 14 december.

Antwerpse gemeenteraad voortaan online te volgen via livestream

© Belga

Wie wil weten hoe het er precies aan toegaat tijdens de zittingen van de Antwerpse gemeenteraad, hoeft daarvoor niet langer meer naar het stadhuis af te zakken. De raadszittingen zullen in de toekomst via livestream te volgen zijn op de website van de stad. Bovendien kan je ze ook herbekijken en komt er een zoekfunctie in dat archief waarbij je op agendapunt, partij en naam van de spreker kan zoeken. De stad ging voor het project een samenwerking aan met Proximus en Streamovations.

Het beschikbaar maken van een livestream stond drie jaar geleden in het bestuursakkoord van de huidige meerderheid en wordt nu na een lange onderzoeksfase ingevoerd. "We hebben ons gebaseerd op het uitstekend werkende systeem in het Vlaams Parlement", zegt Johan Vermant, woordvoerder van burgemeester Bart De Wever (N-VA).

100.000 euro

"De beelden zullen dezelfde zijn die je nu al ziet op de schermen in de publiekstribune, die vaak volzet is door de grote belangstelling. In de toekomst willen we trouwens ook de zittingen van de raadscommissies uitzenden, aangezien daar vaak andere onderwerpen aan bod komen dan in de gemeenteraad, zoals bijvoorbeeld de haven."

De eerste gemeenteraadszitting die live te volgen zal zijn, is die van maandag 14 december. Tot 20.000 kijkers zullen tegelijkertijd op de livestream kunnen afstemmen. Het project kost de stad 100.000 euro voor de installatie en het technische onderhoud voor de komende drie jaar. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners