Antwerps gemeenteraadslid in elkaar geslagen: twee verdachten in cel

05/09/11 om 18:04 - Bijgewerkt om 18:04

De twee mannen die ervan verdacht worden Antwerps CD&V-gemeenteraadslid Ergün Top in elkaar geslagen te hebben, blijven aangehouden.

Antwerps gemeenteraadslid in elkaar geslagen: twee verdachten in cel

© Belga

De twee mannen die ervan worden verdacht Antwerps gemeenteraadslid Ergün Top (CD&V) maandagmiddag in elkaar te hebben geslagen voor diens advocatenkantoor, zijn verhoord door de politie en blijven voorlopig in de cel. Dinsdag worden ze voorgeleid en beslist een onderzoeksrechter over hun eventuele aanhouding. Dat zegt het parket van Antwerpen maandagavond.

Het gaat om de twee zaakvoerders, vader en zoon, van een café in de Brederodestraat op het Antwerpse Zuid, waar de feiten zich afspeelden voor het advocatenkantoor van Top. De twee mannen, respectievelijk 53 en 36 jaar oud, werden volgens het parket nog niet eerder in verband gebracht met drugs. Wel is hun café midden juni al eens voor drie dagen gesloten geweest wegens geluidsoverlast. De klachten daarover zijn sindsdien blijven binnenstromen bij de politie. Burgemeester Patrick Janssens (SP.A) had het ook over andere vormen van overlast, maar hij ging niet in op wat die dan wel waren.

Aanval met moersleutel

Top kreeg maandagmiddag omstreeks 12.00 uur enkele klappen met een moersleutel te verwerken en moest naar het ziekenhuis worden gebracht voor verzorging. Intussen is hij weer thuis. De aanval zou in verband hebben gestaan met de drugsproblematiek in de Brederodestraat, waarover Top vrijdag nog had geklaagd, maar dat kan het parket momenteel niet bevestigen.

Patrick Janssens verontwaardigd

Antwerps burgemeester Patrick Janssens (SP.A) zegt verontwaardigd te zijn en hoopt op een snel herstel van Top. Hij feliciteert de politie met het snelle oppakken van twee verdachten, maar wil voorts niet dieper ingaan op een mogelijk verband tussen de aanval en de problemen met drugsdealers in de buurt van de Brederodestraat. (Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners