Antwerpen wil 1200 banen kwijt

14/06/13 om 05:05 - Bijgewerkt om 05:05

De stad Antwerpen zal de komende zes jaar 1200 tot 1400 banen schrappen. Het zou vooral om natuurlijke afvloeiingen gaan. Ook op andere posten zou nog fors bespaard moeten worden.

Volgens de krant De Morgen zijn de onderhandelingen over de besparingsronde nog niet helemaal rond, maar heeft het schepencollege wel al enkele princiepsbeslissingen genomen. Zo zou de stad de komende legislatuur voor 10 à 15 procent willen besparen op haar uitgaven.

De inspanning zal gebeuren bij de stadsadministratie en alle bijhorende geledingen, zoals het Havenbedrijf en parkeerbedrijf GAPA. "Het moet een solidaire actie zijn. We vragen van iedereen een gelijkaardige inspanning", zegt havenschepen Marc Van Peel (CD&V) in de krant.

Plan klaar in juli

Tegen 2018 wil de stad het met 1200 tot 1400 personeelsleden minder doen. "De bedoeling is dat dat hoofdzakelijk via natuurlijke afvloeiingen gebeurt", aldus schepen voor Financiën Koen Kennis (N-VA). Daardoor zou het personeelbestand opnieuw op het niveau komen van aan de start van de vorige legislatuur. De afvloeiingen zouden ook geleidelijk gebeuren, maar wel met een piek in het eerstkomende jaar.

Tegen half juli wil het schepencollege klaar zijn met de plannen. In de herfst worden die dan voorgelegd aan de gemeenteraad. (Belga/TV)

Onze partners