Antwerpen verwacht 1,25 miljoen opbrengst uit GAS-boetes

01/06/13 om 12:21 - Bijgewerkt om 12:21

De stad Antwerpen heeft de verwachte inkomsten uit GAS-boetes in zijn begroting van 2013 opgetrokken van ongeveer 1 miljoen euro naar 1,25 miljoen euro. Dat komt volgens Bart De Wever omdat de boetes hun effect niet missen in zijn stad.

Antwerpen verwacht voor 2013 een opbrengst van 1,25 miljoen euro uit GAS-boetes, een vijfde meer dan nu. Dat schrijft Apache.be, en is bevestigd door schepen van Financiën Koen Kennis (N-VA).

'Het laatste kwartaal van 2012 zijn de inkomsten uit GAS-boetes serieus beginnen stijgen, en die trend zet zich voort in 2013', zegt Kennis. 'De grote bulk heeft te maken met sluikstorten en vervuiling, en daar is nu veel meer toezicht op. Slechts twee procent heeft betrekking op jongeren.'

Burgemeester Bart De Wever meent dat verhoging van de verwachte inkomsten niet voortvloeit uit de verlaging van de leeftijdsgrens, maar wel uit het effect dat de GAS-boetes in zijn stad hebben. Hij beweert dat de stad Antwerpen er dankzij de GAS-boetes (en de begeleiding) in geslaagd is jongeren op het rechte pad te brengen.

Toch zijn de GAS-boetes geen inkomstenbron: een doorsnee boete brengt 90 euro op, maar kost 180 euro. 'Het gaat om een kleine inkomstenpost, de stad maakt er geen winst op', aldus Kennis. (MI)

Onze partners