Antwerpen Proeft vier dagen lang van culinaire hoogstandjes

09/05/13 om 20:51 - Bijgewerkt om 20:51

(Belga) De Waagnatie in Antwerpen is nog tot en met zondag de 'place to be' voor smulpapen en lekkerbekken, want voor de zevende keer wordt het culinaire festival 'Antwerpen Proeft' georganiseerd. Dertig toprestaurants, sterrenchefs en hippe bistro's uit het Antwerpse serveren er hun beste amuses aan democratische prijs. Al dat lekkers zorgde op de eerste dag meteen voor een volkstoeloop.

Tweesterrenchef Viki Geunes van 't Zilte en tv-ster Nathalie Meskens van het Thaise restaurant Yam Thai mochten donderdag de champagnekurken laten knallen, waarmee het festival officieel geopend werd. Het mooie weer bracht een heleboel bezoekers op de been. "Nog geen vier uur na het openingsmoment zaten heel wat restaurants al door hun dagvoorraad gerechtjes heen", zegt Geunes, die ambassadeur van het festival is. Eén van de publiekstrekkers was de Zeeuwse sterrenchef Sergio Herman, die voor het eerst deelneemt aan Antwerpen Proeft. Hij komt er samen met zijn rechterhand Nick Bril al een voorproefje geven van hun nieuwe restaurant La Chapelle, dat begin volgend jaar de deuren opent in de kapel van het oud militair hospitaal in Berchem. Zij delen de affiche met onder meer Roger Van Damme van Het Gebaar, Johan Segers van 't Fornuis, Olivier de Vinck van Kommilfoo, chocolatier Pierre Marcolini en patissier Toon De Klerck. Bezoekers kunnen in het Bowers & Wilkins Theater kookdemonstraties, workshops en degustaties bijwonen en er is voorts ook veel aandacht voor artisanale producten. Antwerpen Proeft vindt dit jaar voor het eerst plaats op de Waagnatie - de voorbije edities werden op de omstreden Gedempte Zuiderdokken georganiseerd - en werd ook losgekoppeld van de Bollekesfeesten. Ook nieuw voor deze editie is dat bezoekers een toegangsprijs van 5 euro moeten betalen, maar ze krijgen daarvoor wel meteen twee eetbonnetjes. Meer info op www.antwerpenproeft.be. (Belga)

Onze partners