Antwerpen: N-VA, CD&V en Open VLD vanaf maandag rond de tafel

15/11/12 om 19:19 - Bijgewerkt om 19:19

Bart De Wever (N-VA) zou deze week nog enkele werkafspraken maken met CD&V en Open VLD. Vanaf maandag kunnen dan de echte onderhandelingen om tot een bestuursakkoord te komen starten.

Antwerpen: N-VA, CD&V en Open VLD vanaf maandag rond de tafel

© Belga

In Antwerpen zit formateur Bart De Wever (N-VA) vrijdag in de loop van de vooravond voor het eerst samen met CD&V en Open VLD, zo is vernomen bij zijn woordvoerder. Op het programma staat enkel het maken van werkafspraken: het opstellen van een agenda en methode voor de inhoudelijke gesprekken, die in principe maandag starten. Eerder op de dag ziet De Wever zoals gepland de top van de stedelijke administratie en van de autonome gemeentebedrijven.

De onderhandelingen om tot een meerderheid en bestuursakkoord te komen, kunnen volgende week in Antwerpen eindelijk van start gaan nadat het CD&V-partijbestuur eerder groen licht gaf aan Caroline Bastiaens en schepenen Marc Van Peel en Philip Heylen om op een eventuele uitnodiging van De Wever in te gaan zonder SP.A daar nog bij te betrekken.

SP.A had al laten weten dat voor hen de Stadslijst met CD&V de facto tot een einde was gekomen omdat De Wever zou gezegd hebben een meerderheid zonder de socialisten te willen vormen en omdat Van Peel in enkele interviews verklaard had sowieso niet voor de oppositie te zullen kiezen. CD&V reageerde verrast en ontgoocheld op de beslissing van SP.A, maar zal dus wel verder deelnemen aan de onderhandelingen. (Belga/INM)

Onze partners