Antwerpen: 'Hopen dat formateur water bij de wijn zal doen' (Almaci)

08/11/12 om 18:34 - Bijgewerkt om 18:34

Voor Almaci (Groen) is de beslissing van Patrick Janssens om zich terug te trekken uit de onderhandelingen in Antwerpen een interne zaak van de SP.A. 'Voor ons verandert dit niets', klinkt het bij Groen.

Antwerpen: 'Hopen dat formateur water bij de wijn zal doen' (Almaci)

© Belga

Antwerps Groen-lijsttrekker Meyrem Almaci vindt de beslissing van uittredend burgemeester Patrick Janssens om zich bij de Stadslijst van SP.A en CD&V terug te trekken van de onderhandelingen een interne zaak van die partij.

Of de Stadslijst nu nog even hard zal vasthouden aan Groen als gewenste coalitiepartner, is volgens Almaci nu niet het belangrijkste. "Voor ons verandert dit niets. Wij hopen vooral dat de formateur water bij de wijn zal doen", aldus Almaci.

Voor de Groen-politica hoeft de Vlaamse regering ook niet per se te vallen om Groen mee te laten besturen. Volgens formateur Bart De Wever (N-VA) zouden de standpunten van Groen in het Oosterweeldossier lijnrecht tegenover die van de Vlaamse regering staan en wil hij het beslist beleid daarvan niet ondergraven.

"Er is zeker ruimte voor een compromis", denkt Almaci. "Maar het wordt natuurlijk wel tijd om de situatie te herbekijken en te heronderhandelen met Vlaanderen. Daarvoor hoeft men echt niet te wachten op het plan-MER volgend jaar."

Meccanotracé

Groen kant zich tegen het BAM-tracé waarover tussen Vlaanderen en de stad Antwerpen een akkoord bestaat. De partij geeft de voorkeur aan het Meccanotracé, dat het verkeer verder van de stad wil weghouden en volgens de partij een overkapping van de Antwerpse ring mogelijk zou moeten maken. (Belga/INM)

Onze partners