Antwerpen-Centraal opnieuw open, koffer ongevaarlijk

26/04/13 om 18:02 - Bijgewerkt om 18:02

De aktetas die vrijdagavond tot de ontruiming van Antwerpen-Centraal leidde, was ongevaarlijk en is tot ontploffing gebracht.

Antwerpen-Centraal opnieuw open, koffer ongevaarlijk

© Belga

De aktetas die vrijdagavond tot de ontruiming van Antwerpen-Centraal leidde, was daar door een onbekende achtergelaten tegen de glazen deur van de loketten. Dat zegt de lokale politie van Antwerpen. De inhoud ervan bleek niet gevaarlijk. Het onderzoek naar de eigenaar is nog volop aan de gang.

"Een robot van Dovo heeft een analyse van de tas gemaakt en ze vervolgens stukgeschoten", zegt Fons Bastiaenssens van de lokale politie. "Er bleken vooral persoonlijke spullen in te zitten. We hopen de eigenaar nog te achterhalen, mogelijk via de inhoud."

Het gevaar is hiermee geweken, de reizigers mogen het station weer in en het treinverkeer kan stilaan opnieuw op gang komen. Dat zegt spoornetbeheerder Infrabel. Er worden wel nog de hele avond zware gevolgvertragingen verwacht.

Alle treinen die naar of door Antwerpen-Centraal moeten, kunnen nu opnieuw volgens het normale traject rijden. Een Thalys die vanuit Nederland onderweg was en dus een tijd geblokkeerd stond, is echter naar Rotterdam teruggereden. Die reizigers zullen allicht zowat 2,5 uur langer onderweg zijn.

De trams op de premetrolijnen stopten tijdelijk niet in de stations Diamant en Astrid,. Het treinverkeer vanuit Gent en Brussel was volgens spoornetbeheerder Infrabel tijdelijk beperkt tot Antwerpen-Berchem.

Groot probleem voor treinverkeer

Voor het treinverkeer betekende het incident in ieder geval een groot probleem, bevestigde Infrabel.

Tussen Berchem en Centraal werden er pendelbussen ingezet. (Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners