Anonymous zet namen van honderden pedofielen op internet

11/07/12 om 04:47 - Bijgewerkt om 04:47

Het internationale hackerscollectief Anonymous heeft honderden adressen van vermeende pedofielen op het internet gezet. Een aantal daarvan zien er Belgisch uit.

Anonymous heeft de afgelopen dagen ongeveer vijfhonderd e-mail- en IP-adressen gepubliceerd van mensen van wie het beweert dat ze actief zijn geweest op pedofiele websites. Hier en daar wordt ook een postadres of zelfs een telefoonnummer vermeld.

Enkele tientallen adressen lijken Belgisch. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard.

Politie

De gelekte documenten worden momenteel bestudeerd door de Federal Computer Crime Unit. Een politiewoordvoerder zegt dat het best mogelijk is dat er verder onderzoek komt tegen de mensen die in de gelekte documenten worden vernoemd of tegen de hackers die ze online hebben gezet zelf.

Of de genoemde personen strafbare feiten hebben gepleegd, is vooralsnog niet duidelijk, zegt de politie.

Schandpaal

Child Focus is niet tevreden met de actie van Anonymous. "Als op die chatsites illegale dingen gebeuren, is dat een zaak voor de politie. Door mensen publiekelijk aan de schandpaal te nagelen, vergaat hen de lust om zich te onderwerpen aan controle en behandeling. Dat heeft een contraproductief effect", zegt woordvoerder Dirk Depover. (Belga/TV)

Onze partners