Anonymous roept op tot deelname mars tegen vrijlating Michelle Martin

08/08/12 om 15:39 - Bijgewerkt om 15:39

De internetactivisten van Anonymous nodigen de Belgen uit naar de protestmars tegen de vervroegde vrijlating van Michelle Martin.

Anonymous roept op tot deelname mars tegen vrijlating Michelle Martin

© Belga

De groep Anonymous zegt in een mededeling op haar website dat ze de betoging steunt die op 19 augustus in Brussel wordt gehouden om te protesteren tegen de voorwaardelijke vrijlating van Michelle Martin en tegen het onderdak dat ze zou krijgen in het clarissenklooster in Malonne. Anonymous nodigt de Belgen uit deel te nemen aan de mars.

Anonymous: 'We vragen het Hof zich tegen deze vrijlating uit te spreken'

Anonymous vraagt het gerecht terug te komen op de beslissing om Martin vervroegd vrij te laten. "We vragen het Hof zich tegen deze vrijlating uit te spreken", zo staat in het Franstalige communiqué. Het parket-generaal tekende beroep aan tegen de beslissing van de strafuitvoeringsrechtbank om Martin voorwaardelijk vrij te laten. Het Hof van Cassatie moet zich over dit beroep uitspreken. Ondertussen blijft de ex-vrouw van Marc Dutroux in de gevangenis.

Anonymous: 'Toon het grootst mogelijke respect'

Anonymous wil dat "de politici hun verantwoordelijkheid nemen en de wetgeving zo snel mogelijk herzien". De groep vraagt aan elk van haar sympathisanten die zou deelnemen aan de manifestatie van 19 augustus, blijk te geven van "het grootst mogelijke respect" en geen overlast te veroorzaken "van welke aard ook". (Belga/SD)

Onze partners