Annemie Turtelboom wordt Antwerpse concurrent voor Janssens en De Wever

27/12/11 om 07:43 - Bijgewerkt om 07:43

Het nieuws wordt nog niet bevestigd, maar betrouwbare bronnen melden dat Annemie Turtelboom in Antwerpen de Open VLD-lijst zal trekken in 2012.

Annemie Turtelboom verhuist binnenkort van Puurs naar Antwerpen om er de toptroef van de liberalen te worden bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012. Het nieuws wordt nog niet bevestigd, maar betrouwbare bronnen melden dat de overstap vaststaat, schrijft Het Laatste Nieuws.

De druk vanuit Open VLD was groot. Zonder Annemie Turtelboom dreigen de Antwerpse liberalen straks geen rol van betekenis te spelen. Turtelboom heeft weliswaar niet de ambitie om burgemeester te worden, maar ze kan mee bepalen wie Antwerpen de volgende zes jaar wél gaat leiden: Patrick Janssens (SP.A) of Bart De Wever (N-VA). Van allebei kan ze een pak stemmen afsnoepen.

Turtelboom: 'Ik zal het laten weten als de tijd daar rijp voor is'

"We gaan er vanuit dat ze de lijst zal trekken", zegt voorzitter van groot-Antwerpen Axel Polis in Het Nieuwsblad. Turtelboom zelf wil niet bevestigen dat ze naar Antwerpen verhuist. "Ik zal dat laten weten als de tijd daar rijp voor is." En dat zou volgens insiders tijdens de kerstvakantie zijn. (Belga/SD)

Onze partners