Annemie Turtelboom wil de Antwerpse districten kortwieken

06/09/12 om 01:57 - Bijgewerkt om 01:57

Minister van Justitie en gemeentelijke kandidaat in Antwerpen Annemie Turtelboom (Open Vld) heeft zich uitgesproken tegen het verder decentraliseren van bevoegdheden naar de districten.

Tijdens een debat over de Oosterweelverbinding deed Turtelboom zich opmerken door te pleiten voor een omkering van de decentralisatie in Antwerpen. Ze wil een terugkeer van bevoegdheden van de Antwerpse districten naar de stad.

De andere partijen in de zaal (Groen, PVDA, Rood en Vlaams Belang) toonden wel interesse om verder te decentraliseren.

Meccano

Turtelboom sprak zich ook zeer positief uit over het Meccanotraject, het traject voor de Oosterweelverbinding dat vooruitgeschoven wordt door StRaten-generaal en Ademloos.

"Het is een goed plan", zei ze. "Wij stellen voor dat zo snel mogelijk werk wordt gemaakt van bepaalde maatregelen, zoals de realisatie van tangenten. We denken dat het door een aantal ingrepen haalbaar én betaalbaar is om al tegen het einde van de volgende legislatuur 60 procent van het doorgaand verkeer van de stad weg te houden,"

Geen Janssens en De Wever

Bart De Wever (N-VA) en Patrick Janssens (sp.a) waren op het kopstukkendebat niet aanwezig. De partijen wilden wel een vervanger sturen, maar er werd met de organisatie geen compromis bereikt over wie dat mocht zijn. (Belga/TV)

Onze partners