Annemie Nijs woordvoerster N-VA-Kamerfractie

08/10/10 om 17:23 - Bijgewerkt om 17:23

De voormalige journaliste en woordvoerster van Open VLD-politici gaat nu bij de N-VA aan de slag.

Voormalig journaliste Annemie Nijs wordt woordvoerster van de N-VA-fractie in de Kamer. Dat heeft de partij vrijdag bekendgemaakt.

Nijs was in het verleden woordvoerster voor de Open VLD-politici Fientje Moerman (Vlaams minister) en Marleen Vanderpoorten (voorzitter van het Vlaams Parlement), bij wie ze ook kabinetschef was.

Daarvoor werkte ze jarenlang in de media, als journaliste voor VTM en daarna voor de VRT. Ze schreef ook voor de Financieel-Economische Tijd en was woordvoerster van Fedis, de belangenorganisatie van de distributiesector.

Nijs keert nu terug als woordvoerster van de grootste fractie in het federaal parlement. Daarnaast heeft de N-VA nog enkele wijzigingen doorgevoerd in de communicatiecel, zodat elke parlementaire fractie over een worodvoerder beschikt.

Zo wordt fractiewoordvoerster Valerie Van Peel, die tot voor kort alle fracties vertegenwoordigde, specifiek bevoegd voor de Senaat. In het Vlaams Parlement zal huidig fractiesecretaris Peter Buysrogge de functie van woordvoerder op zich nemen. Algemeen partijvoordvoerder blijft Jeroen Overmeer.

Lees meer over:

Onze partners