Anke Van dermeersch dient klacht in tegen Sharia4Belgium

10/05/12 om 16:04 - Bijgewerkt om 16:04

Vlaams Belang-kopstuk Anke Van dermeersch dient klacht in tegen Sharia4Belgium omdat ze zich aangevallen voelt door een YouTubefilmpje waarin vrouwen in boerka haar beledigen.

Anke Van dermeersch, Vlaams Belangfractievoorzitster in de Senaat, heeft klacht ingediend wegens het aanzetten tot haat en wegens beledigingen naar aanleiding van een recent filmpje van Sharia4Belgium, waarin acht vrouwen in boerka gedurende vijf minuten hun pijlen op haar richten voor haar boek "Hoer noch slavin - vrouwen en islam".

"Anke Van dermeersch mag naar de hel" en "de titel van miss België is niet meer dan een goedkope prostituee die zichzelf gratis uitkleedt voor de wereld". Dat zijn enkele van de beledigingen die ze naar het hoofd krijgt geslingerd.

Maar ook de federale regering werkt de dames met boerka blijkbaar op de heupen, omdat zij een wet goedkeurde die gelaatsverhullende gewaden verbiedt, aldus de Vlaams Belangster.

"Blijkbaar lijden deze moslima's aan het stockholmsyndroom: ze praten hun onderdrukte status goed en perverteren de waarheid: onderdrukking noemen ze vrijheid en andersom, typisch de islam", stelt Anke Van dermeersch nog. Ze merkt ook op dat Sharia4Belgium in het filmpje ook alles wat Joods is demoniseert. (Belga/EE)

Onze partners