Andy Pieters (N-VA) - Maasmechelen

23/04/12 om 14:41 - Bijgewerkt om 14:41

Knack.be trapt de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 af en stelt drie vragen aan elke politicus die de strijd aangaat: Wat is de inzet van de verkiezingen? Wie wint en wie verliest? Wat speelt in uw gemeente?

Wat is de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen?
De inzet is tweeledig. Enerzijds betreuren we de traditie van voorakkoorden waarbij de lokale Open VLD en CD&V zich telkens aan de SP.A verbinden. Voor ons moet die traditie doorbroken worden. Het doel daarvan is duidelijk: er is nood aan een frisse wind in Maasmechelen. Wij van N-VA hebben een sterk programma en visie om in onze gemeente voor een krachtdadig en efficiënt bestuur te zorgen.

Anderzijds is er het partijbelang van lokale verankering. N-VA is momenteel niet vertegenwoordigd in de gemeenteraad. We willen de verkiezingen in oktober aangrijpen om onze afdeling en onze partij verder uit te bouwen in Maasmechelen. Een sterker Vlaanderen en een sterke N-VA, dat begint immers dichtbij de burger, in de dorpstraat van de eigen gemeente.

Wie worden de winnaars, wie de verliezers?

N-VA Maasmechelen legt haar lot volledig in de handen van de kiezer. Die heeft altijd gelijk. We betreuren wel dat niet alle partijen dit klaarblijkelijk doen. CD&V Maasmechelen heeft immers een voorakkoord afgesloten met de SP.A, reeds maanden geleden. Dit getuigt van weinig respect voor de kiezer.

Wij zijn er in ieder geval van overtuigd dat de Maasmechelaren een sterk een daadkrachtig bestuur willen met een luisterend oor voor de inwoners, een bestuur die verantwoordelijkheid neemt en de hete aardappel niet doorschuift naar de inwoners. Het is aan de kiezer om het bestuur van de voorbije 6 jaar te evalueren.

Wat is van belang in uw gemeente? Zoals in de meeste Vlaamse steden en gemeenten zullen de lokale financiën een gigantische rol spelen in de volgende legistratuur. Er moet een goed evenwicht gevonden worden tussen noodzakelijke saneringen en broodnodige investeringen. Bovendien moet bekeken worden in welke mate het vette politieke apparaat van Maasmechelen nog verantwoord is in deze moeilijke financiële tijden.

We zien dan ook veel mogelijkheden in de decretale wijzigingen die via de interne staatshervorming doorgevoerd werden. De gigantische schuld van de gemeente zou eveneens structureel afgebouwd moeten worden. De volgende meerderheid, wie er ook in zit, zal geen evidente taak hebben, maar vooral een belangrijke. Ook het OCMW, het mobiliteitsvraagstuk en de ruimtelijke uitdagingen loeren immers om de hoek. (SD)

U komt ook op bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 en heeft een duidelijke visie over uw stad of dorp?

Stuur dan uw antwoorden op onze drie vragen - en een foto van uzelf - door naar simon.demeulemeester@knack.be.

Onze partners