Amokmakende passagier Brussels Airlines aangehouden

31/12/10 om 13:06 - Bijgewerkt om 13:06

De maatschappij van haar kant heeft een klacht ingediend tegen de man om de geleden schade vergoed te krijgen.

Een onderzoeksrechter heeft vrijdag de passagier aangehouden die donderdag amok heeft gemaakt op een vlucht van Brussels Airlines naar Kinshasa. De luchtvaartmaatschappij heeft intussen een klacht ingediend tegen hem.

Een Airbus A330 die donderdag was opgestegen vanop Zaventem maakte rechtsomkeer nadat één van de passagiers volgens de maatschappij zijn medereizigers en de bemanning met de dood had bedreigd.

De 35-jarige verdachte werd ter beschikking gesteld van het parket, dat vrijdag aankondigde dat ze hem wilde aanhouden en een psychiatrisch onderzoek van de man vraagt. Het zou gaan om een Congolees.

De man verscheen in de loop van vrijdag voor de onderzoeksrechter. Die heeft hem volgens het parket aangehouden op beschuldiging van het in gevaar brengen van de veiligheid van het vliegtuig en de andere inzittenden van het toestel.

Volgens de parketwoordvoerster staan daar op basis van een artikel uit de luchtvaartwetgeving straffen op van 10 tot 20 jaar cel.

Klacht

Brussels Airlines liet vrijdag weten dat het een klacht heeft ingediend tegen de man wegens de geleden schade, namelijk de vertragingen en de bijkomende landingsrechten en brandstof die moesten betaald worden.

Het vliegtuig was om 11.30 uur opgestegen op Zaventem en landde er weer omstreeks 14.10 uur. Later vertrok het weer richting Congo.

Onze partners