Ambtenarenbetoging: cipiers leggen 24 uur werk neer

14/01/13 om 11:59 - Bijgewerkt om 11:59

Ook het gevangenispersoneel pikt de hervormingsvoorstellen van staatssecretaris Hendrik Bogaert niet. Op 7 februari, de dag van de ambtenarenbetoging, leggen ze het werk neer.

Ambtenarenbetoging: cipiers leggen 24 uur werk neer

© Belga

In een interview met de krant De Tijd schoot een quote van staatssecretaris voor Ambtenarenzaken Hendrik Bogaert (CD&V) de vakbondslui van het gevangenispersoneel in het verkeerde keelgat. Bogaert pleitte voor het optrekken van de werkweekduur van 36,5 naar 38 uren. "De 38-urenweek is de regel. Ik zie niet in waarom de werkweek niet kan opgetrokken worden."

"Het personeel betaalt hiervoor"
De bonden zijn niet te spreken over de quote van Bogaert. "Het gevangenispersoneel werkt 36 uur per week. Het personeel betaalt ook voor die specifieke regeling", klinkt het bij de socialistische vakbond ACOD.

Volgens Luc Neirynck van het ACV zal het gevangenispersoneel zich door de quotes van Bogaert extra gemotiveerd zien om aan de betogingen en de staking van 7 februari deel te nemen. Volgens Neirynck heeft de 36-urenweek voor het gevangenispersoneel ook een specifieke reden. "Die 36 uren zijn destijds door de regering ingevoerd naar aanleiding van de overbevolking, en die is nog niet verdwenen", klinkt het.

Nog niet op de hoogte
Het directoraat-generaal van het gevangeniswezen was nog niet op de hoogte van de aangekondigde staking door het gevangenispersoneel. "We zullen beslissen of we beroep doen op de politie wanneer we de stakingsaanzegging hebben ontvangen en zullen drie dagen voor de stakingsdag extra maatregelen nemen", klinkt het bij monde van woordvoerder Laurent Sempot. (Belga/EA)

Lees meer over:

Onze partners