Ambtenaren mogen werken na hun 65

12/04/12 om 07:18 - Bijgewerkt om 07:18

De regel dat ambtenaren verplicht met pensioen moeten op hun 65ste, zelfs tegen hun zin, wordt afgeschaft.

Ambtenaren mogen werken na hun 65

© Belga

De regel dat ambtenaren verplicht met pensioen moeten op hun 65ste, zelfs tegen hun zin, wordt afgeschaft. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Minister Vincent Van Quickenborne (Open VLD) en staatssecretaris voor Ambtenarenzaken Hendrik Bogaert (CD&V) leggen na de paasvakantie een Koninklijk Besluit op tafel dat doorwerken na 65 mogelijk moet maken voor ambtenaren. De twee ministers zetten geen nieuwe limietdatum op de ambtenarencarrière.

Professor Paul De Grauwe

In het verleden beklaagde professor Paul De Grauwe zich er al over dat hij als ambtenaar tegen zijn zin moest stoppen op zijn 65ste. Hij trok naar Londen om er verder les te geven. Dat vormde volgens de krant de directe aanleiding om de 65jaar-grens voor ambtenaren te doorbreken.

Vrije keuze

Ze zullen van de regering-Di Rupo voortaan de vrije keuze krijgen wanneer ze willen stoppen met werken. De verlenging gebeurt telkens met een jaar, maar de werkgever moet wel akkoord gaan, net zoals in de privésector. Bij de overheid zal het de dienstchef zijn die elk jaar de evaluatie moet maken.

Staatssecretaris Bogaert en minister Van Quickenborne verwachten in de regering niet te veel tegenwind. Het voorstel werd tijdens de onderhandelingen immers al grondig bediscussieerd. (Belga/SD)


Onze partners