Ambtenaren Binnenlandse Zaken gaan helpen bij adressencontrole in Molenbeek

28/11/15 om 17:13 - Bijgewerkt om 17:12

De federale regering gaat ambtenaren van Binnenlandse Zaken naar Molenbeek sturen om de gemeente te helpen bij de controle van adressen.

De federale regering gaat ambtenaren van Binnenlandse Zaken naar Molenbeek sturen om de gemeente te helpen bij de controle van adressen. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) zaterdag gezegd op de RTBF, in de marge van een colloquium van de partij in het Vlaams parlement. Het aantal ambtenaren moet, net als de start van de controle, nog afgesproken worden met de Molenbeekse burgemeester Françoise Schepmans (MR), meldt het kabinet van de vicepremier aan Belga.

Het gaat om een "dringend deel van een globaal plan" voor de Brusselse gemeente waar verschillende daders of verdachten van de aanslagen in Parijs verbleven, aldus Jambon. Twee dagen na die aanslagen had de regering al een plan van aanpak aangekondigd, dat met name op Molenbeek gericht zou zijn.

Enkele dagen later had de N-VA-minister, die intussen door de regering-Michel was aangekondigd als coördinator voor de situatie in Molenbeek, bekendgemaakt dat hij elk adres in de gemeente wil laten controleren door de plaatselijke politie. Dat is volgens hem een noodzakelijke stap om de problemen met jihadisme en radicalisering in de Brusselse gemeente aan te pakken. (Belga/SD)

Onze partners