Ambassadeur Albanië niet te spreken over 'Wallbanië'

05/06/13 om 19:16 - Bijgewerkt om 19:16

De burgemeester van Etterbeek en de ambassadeur van Albanië in ons land betreuren de uitspraken van een aardrijkskundeleraar van het koninklijk atheneum van Etterbeek. Die had Henegouwen omschreven als "Wallbanië".

Ambassadeur Albanië niet te spreken over 'Wallbanië'

© Thinkstock

De burgemeester van Etterbeek, Vincent De Wolf, en de ambassadeur van Albanië in ons land, Ilir Tepelena, betreuren de uitspraken van een aardrijkskundeleraar van het koninklijk atheneum van Etterbeek. Die had Henegouwen omschreven als "Wallbanië".

De ambassadeur zegt erg aangedaan te zijn door de stigmatiserende uitspraken voor zijn volk en land. Veel Albanezen namen contact op met de ambassade om hun beklag te doen.

De burgemeester van Etterbeek en de ambassadeur betreuren de uitspraken, die zowel voor Albanië als voor Henegouwen ongegrond zijn. "Totaal onaanvaardbaar in het kader van officieel onderwijs", aldus beiden.

De leraar aan het Nederlandstalig atheneum had de kaart van Wallonië opgedeeld in drie delen: Wallifornië (de as van Brussel tot Aarlen), Wallabama (de Ardennen) en Wallbanië (Henegouwen en de regio's getroffen door de teloorgang van de zware industrie).

De Albanese ambassadeur is van plan in september het atheneum te bezoeken en een jumelage voor te stellen met een Albanese school. Etterbeek gaat de Nederlandstalige onderwijsautoriteiten in Brussel en de Vlaamse minister van Onderwijs een brief schrijven om de uitspraken van de leraar aan te klagen. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners