Alternatieve Septemberverklaring telt 15.000 handtekeningen

18/12/14 om 17:58 - Bijgewerkt om 17:58

Al meer dan 15.000 mensen en 1.000 organisaties tekenden de Alternatieve Septemberverklaring van Hart Boven Hard. 'We richten ons niet tegen specifieke partijen, maar tegen een beleid dat ongelijkmatig bespaart', klinkt het.

Alternatieve Septemberverklaring telt 15.000 handtekeningen

Hart Boven Hard © BELGA

Al meer dan 15.000 mensen en ruim 1.000 organisaties hebben de Alternatieve Septemberverklaring van Hart Boven Hard ondertekend. Dat zegt de organisatie in een mededeling. Hart Boven Hard benadrukt ook dat het los van partijpolitiek opereert en geen stakingsbeweging is.

'Solidariteit, gelijkheid en zuurstof'

"Als beweging richt Hart Boven Hard zich niet tegen specifieke politieke partijen, wel tegen een beleid dat ongelijkmatig bespaart, dat neigt naar een samenleving van 'elk voor zich' en dat sociale basisvoorzieningen wil afbouwen", luidt het. Hart Boven Hard verzet zich tegen een al te economische kijk op de samenleving, en verdedigt waarden als solidariteit, gelijkheid en zuurstof voor mensen. "Op de diverse stakingsacties van de vakbonden koos de organisatie voor aanvullende, vreedzame en creatieve acties. Daarmee wilden we het syndicale verzet een hart onder de riem steken, en tegelijk signaleren dat het regeringsbeleid niet enkel werknemers treft, maar ook gezinnen, organisaties en sociale voorzieningen."

'Verschil met vakbonden'

"Iedereen die dit verhaal van onze Alternatieve Septemberverklaring onderschrijft, kan het logo van Hart Boven Hard mee uitdragen. Tegelijk blijft er een groot verschil tussen de actiemodellen van de vakbonden, en die van ons. Terwijl de vakbonden zich vooral verhouden tot het thema arbeid en tot de federale regering, bespeelt Hart Boven Hard een veel breder palet, ook bij de Vlaamse regering: ecologie, armoede, internationale solidariteit, diversiteit, lokaal beleid ... Hart Boven Hard steunt ook andere dan syndicale dynamieken." (Belga/WB)

Onze partners