Almaci zet stap opzij voor Van Besien in Antwerpen

11/02/15 om 07:51 - Bijgewerkt om 07:51

Meyrem Almaci verlaat de Antwerpse gemeenteraad en wordt vervangen door ex-voorzitter Wouter Van Besien, die zo meteen ook de uitdager is van burgemeester Bart De Wever in 2018.

Almaci zet stap opzij voor Van Besien in Antwerpen

Meyrem Almaci © Belga

Volgens Het Laatste Nieuws deelt Groen vandaag officieel mee dat voorzitster Meyrem Almaci de Antwerpse gemeenteraad verlaat. Ze wordt er als fractieleidster opgevolgd door haar voorganger als partijvoorzitter Wouter Van Besien.

Wouter Van Besien

Wouter Van Besien © Belga

Het is opvallend, zo schrijft de krant, dat Groen deze wissel doorvoert op een moment dat SP.A in Antwerpen moeilijke discussie voert nadat Yasmine Kherbachehaar ontslag indiende als fractieleidster. De krant ziet hierin een signaal dat Groen weinig trek heeft in een 'verregaande samenwerking' met SP.A.

Wouter Van Besien zal zijn fractieleiderschap combineren met zijn mandaat in het Vlaams parlement. Almaci is naast voorzitster ook federaal Kamerlid.

Nog volgens Het Laatste Nieuws is Van Besien de uitdager van Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) bij de komende gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Onze partners