Almaci spreekt van 'groene golf' in Vlaanderen

14/10/12 om 19:42 - Bijgewerkt om 19:42

Groen-lijsttrekker in Antwerpen Meyrem Almaci is tevreden met het resultaat dat haar partij in Antwerpen en in de rest van Vlaanderen boekt.

Almaci spreekt van 'groene golf' in Vlaanderen

© Belga

"We hebben een groene golf in Vlaanderen en Antwerpen is daar zeker bij", zegt Almaci over de resultaten van haar partij.

Dat de progressieve coalitie met de Stadslijst in Antwerpen er niet zal komen, betreurt Almaci wel. "Maar vanavond moet iedere partij vooral zijn eigen analyse maken. Wij zijn in Vlaanderen de tweede winnaar", zegt ze.

"De bal ligt in het kamp van Bart De Wever", zegt Almaci over de coalitievorming. "Ons programma is zeer verschillend, maar als we uitgenodigd worden om te praten, zullen we praten. Maar laat ons de volledige resultaten afwachten".

Het water is bijzonder diep

Almaci herhaalde wel dat het water tussen Groen en N-VA "bijzonder diep" is en de door Groen vooraf opgeworpen breekpunten -zoals het afstappen van het BAM-tracé- behouden blijven.

Almaci is naar eigen zeggen niet teleurgesteld dat ook PVDA+, "een partij met een duidelijk eigen project, net als wij", heel wat kiezers heeft kunnen overtuigen. (Belga/TE)

Onze partners