Alleen nog strooizout op prioritaire wegen

24/12/10 om 17:27 - Bijgewerkt om 17:27

Het Agentschap Wegen en Verkeer neemt maatregelen wegens de beperkte zoutvoorraad.

Door de beperkte voorraad aan strooizout strooit het Agentschap Wegen en Verkeer vanaf vrijdagavond 20 uur nog alleen op de snelwegen en de belangrijkste gewestwegen.

Het Agentschap Wegen en Verkeer kreeg de voorbije dagen wel kleine leveringen strooizout, maar door de aanhoudende sneeuwval werd er meer gestrooid dan er werd geleverd.

Om de komende dagen op de belangrijkste wegen toch de rechterrijstrook berijdbaar te kunnen houden, wordt er vanaf vrijdagavond nog enkel gestrooid op de 'prioritaire routes'.

Eerder op de dag was al beslist om niet meer te strooien op de linkerrijstrook van de snelwegen. In de nacht van donderdag op vrijdag alleen al werd 2.500 ton zout gestrooid.

Groepsaankoop strooizout De provincie Oost-Vlaanderen liet vrijdag weten dat de vijf gouverneurs en het Agentschap Wegen en Verkeer hebben afgesproken om hun gemeenten te mobiliseren om via een groepsaankoop 15.000 ton overzees zout te bestellen.

Per provincie zou dus minimaal 3.000 ton strooizout besteld moeten worden. Volgens de Oost-Vlaamse gouverneur André Denys biedt de leverancier met 80 euro per ton (exclusief btw) een scherpe prijs vermits er momenteel tot 113 euro per ton wordt gevraagd. De buitenlandse levering kan volgens hem wel ten vroegste medio januari worden uitgevoerd.

Lees meer over:

Onze partners