Alleen moslims mogen Marokkaanse kinderen adopteren

04/05/11 om 06:34 - Bijgewerkt om 06:34

Kandidaat-ouders in België die een Marokkaans kind willen adopteren, moeten eerst bewijzen dat ze moslim zijn. Bij twijfel wordt de aanvraag verworpen.

Alleen moslims mogen Marokkaanse kinderen adopteren

© Belga

Marokko staat op het punt om erkend te worden als nieuw adoptieland voor België. Momenteel zijn er drie proefdossiers van kandidaat-gezinnen die een Marokkaans kind willen adopteren. Van zodra die allemaal rond zijn, moet de Vlaamse Centrale Autoriteit (VCA) ze evalueren en bij positief resultaat wordt Marokko toegevoegd als nieuw adoptiekanaal.

Alle kandidaat-ouders moeten verplicht moslim zijn want het religieuze concept van adoptie bepaalt dat enkel moslims de voogdij over een weeskind of een afgestaan kind krijgen. Dat schrijft De Morgen.

Niets aan te doen, luidt het bij de woordvoerder van minister van Welzijn Jo Vandeurzen. ""Wij eisen enkel dat een adoptieland de internationale Conventie van Den Haag ondertekend heeft. Als het land daarnaast een restrictie oplegt, kunnen wij niet anders dan dat respecteren", aldus de woordvoerder. (Belga)

Lees meer over:

Onze partners