Alexander De Croo: ‘Regering investeerde dit jaar al 400 miljoen euro in veiligheid’

© belga

Deze regering heeft vorig jaar 100 miljoen en dit jaar 400 miljoen euro uitgetrokken voor investeringen in veiligheid. “De vorige regering heeft dat niet gedaan”, reageert Alexander De Croo op de uithaal van Crombez. Die zegt dat de regering te weinig investeert in veiligheid.

Crombez haalde tijdens zijn 1 mei-toespraak zondag in Oostende uit naar de regering-Michel omdat die volgens hem te weinig investeert in veiligheid. Crombez riep op om het geld dat besteed zal worden aan gevechtsvliegtuigen, te investeren in veiligheidsmensen.

De Croo wees er in het VTM Nieuws echter op dat het belangrijk is om zowel in binnenlandse als in buitenlandse veiligheid te investeren. “Het is niet het ene of het andere. We hebben een rol te spelen in het binnenland, maar ook in de rest van de wereld. Wat in ons land gebeurt, hangt ook samen met wat in de rest van de wereld gebeurt”, stelde De Croo.

600 euro netto meer per jaar

Gevraagd naar een reactie op de aangekondigde staking van de vakbonden, wees De Croo er op dat ook deze regering zich inzet voor de werknemers. Dankzij de tax shift van de regering-Michel zullen wernemers nu 600 euro netto per jaar meer verdienen. “Tegen het einde van de legislatuur gaat het om 1.000 euro”.

In verband met de discussie over bedrijfswagens (die sp.a graag afgeschaft zou zien), liet De Croo weten dat hij voorstander is van een vrije keuze voor de werknemer. “Voor heel veel mensen die werken, is een bedrijfswagen een deel van het loonpakket. Ik ben voorstander om daar meer vrijheid in te krijgen.” Open Vld wil werknemers dus de keuze laten tussen een bedrijfswagen of de waarde van die wagen in extra nettoloon. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content