Alexander De Croo geopereerd na val van paard

18/06/10 om 20:16 - Bijgewerkt om 20:16

De Open VLD-voorzitter zal zich een tijd in een rolstoel moeten verplaatsen.

Alexander De Croo geopereerd na val van paard

© Belga

Open VLD-voorzitter Alexander De Croo is zondagavond geopereerd nadat hij bij een val van een paard een complexe elleboogbreuk had opgelopen. HIj liep ook een breuk op aan de rechtervoet en heeft een lichte hersenschudding.

De Croo viel zondag van zijn paard tijdens de Sint-Sebastiaan-ruiterommegang in Michelbeke, een deelgemeente van Brakel, samen met zijn vader Herman De Croo en een 200-tal andere ruiters.

Alexander De Croo kwam ten val nadat het paard was geschrokken en uitgleed. De Open VLD-voorzitter kwam daarbij gedeeltelijk onder het paard terecht. Zijn moeder bracht hem naar het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis van Aalst.

Rolstoel

Daar werd hij zondagavond geopereerd door professor en handchirurg Franky Steenbrugge, die dat onder volledige verdoving deed.

De Croo moet minstens een nacht in het ziekenhuis verblijven. Maandag wordt zijn toestand geëvalueerd.

Omdat zijn voet in het gips zal worden gestoken en hij door zijn elleboogbreuk niet op krukken kan steunen, zal hij zich tien dagen tot twee weken in een rolstoel moeten verplaatsen.

De val komt er op het moment dat informateur Bart De Wever aan zijn opdracht begint met het oog op de vorming van een nieuwe federale regering.

Lees meer over:

Onze partners